WAK PUNYA GENG

Thursday, April 1, 2010

Gempar kelakuan budak 4 tahun


GAMBAR yang disiarkan di laman web Detiksurabaya.com menunjukkan Sandy menghisap rokok.


JAKARTA - Rakyat Indonesia digemparkan dengan satu klip video di laman web YouTube yang menunjukkan seorang budak kecil merokok sambil bercakap lucah, lapor beberapa buah akhbar semalam.

Video selama tiga minit yang dipercayai dirakamkan di kediaman kanak-kanak itu di Jl Nusakambangan No 19 C, Malang, Jawa Timur, dimuat naik pada Ahad lepas dan ditonton sebanyak 1,200 kali sebelum ditarik balik tiga hari kemudian kerana melanggar syarat penggunaan YouTube.

Laman itu menunjukkan seorang budak lelaki berusia sekitar empat tahun dikenali sebagai Sandy W, menghisap sebatang rokok dan menghembus asap berbentuk cincin sambil menjawab soalan daripada beberapa orang dewasa.

Sandy berkata, dia mahu menjadi seorang pencuri apabila dewasa dan wang yang diperoleh akan digunakan untuk melanggan pelacur di Dolly, sebuah rumah pelacuran popular di Surabaya.

Bapanya, Mulud, 50, menyatakan Sandy mula merokok sejak berusia satu setengah tahun dan budak itu tidak mengendahkan laranganya supaya berhenti merokok.

Sementara itu, kumpulan aktivis hak kanak-kanak mahu polis melakukan siasatan supaya mereka yang bertanggungjawab mengajar perilaku negatif kepada budak itu dihadapkan ke muka pengadilan. - Agensi

4 comments:

 1. loh..baru umur 4 tahun kut
  takkan bapak dia xleh tegas dgn anak dia
  apa lah bapak si budak nih

  ReplyDelete
 2. jgn sebarang bang...anak boleh saman bapak tau...

  ReplyDelete
 3. Seorang budak yang sangat matang ini..

  ReplyDelete
 4. hans,
  akhir zaman, ayah takleh 'marah' anak...

  abe awe,
  betul tu...

  relevan,
  cepat matang, cepat mati ???

  ReplyDelete